This search form (with id 1) does not exist!

Vincent deelt auto’s

2 2 jaar ago

In Zwolle zijn ze al jaren actief op gebied van deelinitiatieven, zoals het Vincent deelt auto’s concept. Op deze manier wordt er bespaard op verschillende kosten en parkeerruimte.

Delen van auto’s

Zwolle deelt auto’s is ooit begonnen met het delen van één auto tussen twee gezinnen. Inmiddels is dit deelinitiatief zo gegroeid dat er momenteel 11 auto’s worden gedeeld met in totaal 25 gezinnen. Op deze manier wordt er bespaard op aanschafkosten, wegebelasting, onderhoudskosten, verzekering, parkeerruimte maar vooral uitstoot.

Hoe werkt het?

Via de website kan een auto worden gereserveerd. De auto staat op een centrale plek zodat deelnemers de auto makkelijk kunnen vinden. Tijdens je rit houdt je bij hoeveel kilometers je rijdt. Dit gebeurt met een schrift dat in de auto ligt, maar kan ook direct via een mobiel apparaat op de website gebeuren. Hoe uiteindelijk wordt betaald is afhankelijk van de afspraken binnen de deelgroep. Op de website kan altijd direct gedeclareerd worden. Als je met een schrift werkt voert één van de deelnemers de gegevens in op de website. Meestal doet de auto eigenaar dit.

Kennismaken met autodelen

Autodelen is een lang en theoretisch verhaal maar is in de praktijk heel eenvoudig. Om kennis te maken met het concept is er een demo-website gemaakt, De Probeerplaats. Via De Probeerplaats kun je inloggen om auto’s te reserveren, kosten te declareren en overzichten bekijken. Op deze manier kun je erachter komen of autodelen misschien ook iets voor jou is.

Dit deelinitiatief is door heel Nederland te vinden. Kies jouw regio op https://deventer.deeltautos.nl 

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.