This search form (with id 1) does not exist!

Toyota en Mazda gaan samen elektrische auto’s maken

0 2 jaar ago
Toyota brand

De automerken Toyota en Mazda hebben een deal gesloten met Denso Corporations, fabrikant van auto-onderdelen. Samen richten ze een nieuw bedrijf op, dat alle nodige technologie voor het ontwikkelen van de elektrische auto zal gaan verzorgen.

EV Common Architecture Spirit

Het nieuwe bedrijf zal gaan onder de naam: EV Common Architecture Spirit waarbij Toyota een aandeel heeft van 90%. Mazda en Denso verdelen de overige aandelen van 10%.

Elektrische Auto’s

De partijen zijn van plan verschillende elektrische modellen te onthullen, van SUV’s tot sedans. De nieuwe auto’s zullen gebruik maken van Toyota’s modulaire platform, waar ook de Prius op is gebaseerd.

Toyota en Mazda

Op het gebied van elektrische mobiliteit moet zowel Toyota als Mazda nog hard aan de slag. Toyota is tot nu toe vooral gericht op waterstof, maar eerder dit jaar werd aangekondigd dat het in 2022 een elektrische auto op de markt zal brengen.

In 2019 komt Mazda met een elektrische auto op de markt. Mazda streeft ernaar om in 2030 al zijn modellen in een elektrische uitvoering aan te kunnen bieden.

 

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.