This search form (with id 1) does not exist!

Standford University onderzoekt overstap naar volledig duurzame energievoorziening

0 2 jaar ago
Standford Onderzoek

Stanford University heeft grootschalig onderzoek uitgevoerd om te bepalen hoe 139 landen, inclusief Nederland, in 2050 de overstap kunnen maken naar een volledig duurzame energievoorziening.

Onderzoek

Volgens de onderzoekers zijn de kwesties zowel technisch als economisch haalbaar. Ondanks dat de transitie 27 miljoen banen zal gaan kosten komen er ruim 52 miljoen nieuwe banen bij. Er wordt gesteld dat de mondiale energievraag hierdoor met 42 procent zal gaan dalen.

13 procent van de wereldwijde energievraag is momenteel afkomstig van mijnen, transporteren en raffineren van fossiele brandstoffen. Door alleen duurzame energiebronnen te gebruiken zal dit wegvallen. Daarnaast wordt er verwacht dat de opwarming van de aarde zich zal beperken met 1,5 graden Celsius en 3,5 miljoen vroegtijdige sterfgevallen worden voorkomen.

Nederland

De roadmap voor Nederland stelt dat offshore windparken 42% van onze energie kunnen voorzien. Dit zijn windparken gebouwd in de zee. Hiervan kan zonne-energie ruim 39% voor zijn rekening nemen. Ook kunnen wij een deel van onze zonne-energiecapaciteit realiseren door gebruik te maken van drijvende zonneparken op de Noordzee, aldus de onderzoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.