This search form (with id 1) does not exist!
Over ons

Duurzame Mobiliteit

Wij zijn in Diepenveen betrokken bij alles dat met mobiliteit, openbaar of collectief vervoer, slim delen van vervoersmiddelen en duurzaamheid te maken heeft. In 2012 organiseerde Duurzaam Diepenveen de eerste Mobiliteitsavond over slimme mobiliteit, zoals deelauto’s, elektrische fietsen en ‘groen chip-tunen’ van je eigen auto. Wij gaan die ontwikkelingen doortrekken naar de toekomst, omdat we een (groene) toekomstvisie Diepenveen 2030 voor ons zien.

Aanleidingen

Er zijn ook een directe aanleidingen. Buslijn 161 tussen Deventer en Zwolle wordt steeds minder gebruikt en dreigt in de nabije toekomst te gaan verdwijnen. De regiotaxi rijdt vanaf begin 2017 alleen nog maar voor inwoners met een WMO-indicatie. Het dorp kent nu al een grote groep ouderen en dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Met de groei van de vergrijzing komt ook de noodzaak voor zorg en mobiliteit om de hoek kijken. We willen ons sterk maken voor duurzame alternatieven van collectief vervoer en mobiliteit en nodigen iedereen in Diepenveen uit om met ons mee te doen.

Aanpak

We werken vanaf eind 2016 met inwoners, ondernemers en instellingen in Diepenveen en Deventer om de noodzaak van duurzame mobiliteit onder de aandacht te brengen. Dat gebeurt in een aantal stappen. Eerst beginnen we om een verzamelwebsite te maken voor alle informatie over Diepenveen, als het om vervoer, mobiliteit en duurzame alternatieven gaat. De website is er voor iedereen, aanmelden is eenvoudig en je kunt ook zelf met je eigen ideeen, dromen en voorstellen komen. Daarnaast praten we met heel veel Diepenveners en vertellen over het onderwerp Duurzame Mobiliteit. Zo proberen we de groep betrokken mensen zo groot mogelijk te maken In het voorjaar van 2017 organiseren we een prijsvraag (challenge) met als vraagstelling (werktitel): Hoe verplaats jij je van A naar B in 2030? Iedereen in Diepenveen en omgeving kan meedoen, van jong tot oud, van oorspronkelijke inwoners tot nieuwe instroom. De resultaten van de prijsvraag worden weer gebruikt om ook echte concrete activiteiten en projecten op te zetten en te realiseren. Dat gebeurt in de zomer 2017 en loopt door tot eind 2017.

Partners

Mark Verhijde is kwartiermaker van Duurzame Mobiliteit Diepenveen. Hij werkt samen met het bureau Both Social. De partners van Duurzame Mobiliteit zijn de Provincie Overijssel, Duurzaam Diepenveen, gemeente Deventer, de Ondernemersvereniging Diepenveen en de groep Diepenveen van Boven. Daarnaast zijn er contacten met de Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen, POWER en Hof van Salland.

Meedoen of meer weten?

Wil je meer weten of meedoen? Stuur dan een email naar Mark Verhijde, kwartiermaker op info@duurzaammobiliteit.nl, of vul het contactformulier hieronder in. Bellen kan ook op mobiel nummer 06-52653005. Je kunt ook gewoon langskomen op woensdagen in De Zaak Diepenveen, Dorpsstraat 16, want dan is Mark Verhijde daar aan het werk.

Neem contact met ons op!