This search form (with id 1) does not exist!

Ontmoet nieuwe mensen en verken de wereld met Couchsurfing

1 2 jaar ago
Couchsurfing

Couchsurfing is een online sociaal netwerk dat gebaseerd is op gastvrijheid. Door je aan te melden met een account kan je eenvoudig een slaapplek vinden overal over de wereld! Maar hoe werkt dat nou precies en is het wel veilig?

Beginnen met Couchsurfing

Als eerst begin je met het aanmaken van een account. Dit kan eenvoudig via Facebook maar als je dit liever niet doet dan kan je ook met een emailadres een account aanmaken. Vervolgens maak je jouw profiel aan. Hier kan je in een paar korte en bondige zinnen vertellen wie jij bent. Met een leuke foto natuurlijk. Dit is ook de plek waar je aangeeft waar op de wereld jij je bevindt en wat jij te bieden hebt aan anderen. Misschien ben je zelf niet opzoek naar een slaapplek maar heb je nog een bank over waar iemand op kan verblijven voor een nachtje.

Daarnaast kan je ook aangeven dat je ‘te ontmoeten voor een kopje koffie’ bent. Hiermee geef je aan dat je geen slaapplek te bieden hebt maar wel wat wilt vertellen over je eigen stad. Zo kan je bijvoorbeeld ook aanbieden om een rondleiding te geven of de reizigers kennis te laten maken met de beste lokale bakker.

5 veiligheidstips

Over het algemeen zijn couchsurfers fatsoenlijke mensen maar je hebt er natuurlijk altijd een paar duistere figuren tussen zitten. Let dus goed op met wie je iets afspreekt! Om problemen te voorkomen zijn hier 5 tips om op te letten:

  1. Check het profiel van de couchsurfer. Is het wel compleet ingevuld? Een leeg account is meestal niet van een serieuze couchsurfer.
  2. Als couchsurfer kan je verschillende badges of niveaus behalen. Je krijgt bijvoorbeeld een punt voor het verifiëren van je adres bij couchsurfing.com maar ook door vertrouwen te winnen van andere gebruikers. Hoe meer punten iemand heeft, hoe betrouwbaarder ze zijn.
  3. Check de recensies die iemand heeft gekregen. Ervaringen lezen doe je ook bij het boeken van een hotel.
  4. Als je zover bent stuur je een berichtje. Let er hierbij op of deze persoon vriendelijk en betrouwbaar overkomt in het contact. Als de couchsurfer steeds de plannen wijzigt zal ik niet verder in zee gaan met deze persoon.
  5. Uiteindelijk moet je op jou gevoel afgaan. De couchsurfer kan nog zo’n mooi profiel hebben en aardig overkomen tijdens het contact dat jullie hebben maar als het niet goed voelt moet je het niet doen. Je verblijft wel bij iemand thuis dus een beetje kunnen opschieten met je host is wel een must.

1 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.