This search form (with id 1) does not exist!

Londense bussen rijden op biobrandstof van koffiedik

0 2 jaar ago
London

In London rijden meerdere bussen sinds vorige week op biobrandstof dat gemaakt is van onder andere koffiedik. Deze nieuwe combinatie voor biobrandstof zorgt voor een CO2-reductie van maar liefst 15 procent.

Biobrandstof

De biobrandstof waar de bussen op rijden is gemaakt door het bedrijf Bio-Bean. De brandstof is een mengsel van koffiedik en diesel. Deze pilot staat nog in het beginstadium. Bio-Bean zegt dat ze momenteel genoeg biobrandstof hebben geproduceerd om één bus een jaar lang te voorzien. Per busrit zorgt de biobrandstof met koffiedik voor een CO2-reductie van 10 tot 15 procent.

London

Iedereen die in London is geweest weet hoe druk het verkeer van London is. Dit zorgt voor onzuivere lucht boven de hoofdstad. Transport for London, de openbaarvervoermaatschappij van London, werkt al een tijd met biobrandstof dat gemaakt wordt van restproducten zoals kookolie. De brandstof gemaakt van koffiedik is een nieuwe combinatie voor de vervoerder.

Koffie

Verenigd Koninkrijk drinkt erg veel koffie. Gemiddeld worden er 55 miljoen kopjes koffiegedronken per dag. Dit resulteert in 200.000 ton aan koffieafval per jaar. Volgens Bio-Bean zijn er 2,55 miljoen kopjes koffie nodig om een jaar lang een bus van de nieuwe vorm van biobrandstof te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.