This search form (with id 1) does not exist!

Grote bedrijven stappen grotendeels over op elektrisch rijden

0 2 jaar ago
ElektrischeAutoinitiatief

De helft van de auto’s op de wegen is in bezit van bedrijven. Daarom hebben een tiental bedrijven waaronder IKEA, Unilever, Vattenfall en Deutsche Post NL belooft dat 100% van de personenauto’s in 2030 elektrisch aangedreven zullen zijn.

Overige bedrijfsvoertuigen

Vrachtwagens met een gewicht tussen de 3,5 en 7,5 ton zullen in 2030 voor de helft elektrisch aangedreven zijn. Wanneer deze bedrijven een taxi bestellen of een auto huren zal dit uiteraard ook om een elektrische variant gaan. Verder beloven de bedrijven aan de slag te gaan met het inrichten van de infrastructuur zoals het plaatsen van voldoende laadpalen voor de voertuigen. Medewerkers van de bedrijven zullen actief worden ingelicht over de mogelijkheden van elektrisch rijden.

Mobiliteitsinitiatief

De gemaakte afspraken zijn vastgelegd in mobiliteitsinitiatief EV100. De oprichters vinden dat het vooralsnog het enige zakelijke initiatief is dat het rijden met elektrische voertuigen stimuleert. “’Het is zaak om van elektrische rijden de nieuwe standaard te maken”. De tien initiatiefnemers zijn van mening dat de transportsector nog altijd het meest vervuilend is. Om alles echt in beweging te krijgen moet er daarom fors meer vraag komen naar elektrische auto’s.

Economische voordelen

Economisch gezien heeft het elektrisch rijden ook zo zijn voordelen. De extra vraag leidt mogelijk tot lagere kosten voor automakers om elektrische auto’s in de markt te zetten, omdat ze op grotere schaal kunnen produceren. De collectieve inkoopkracht wordt daardoor benadrukt door de initiatiefnemers.

 

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.