This search form (with id 1) does not exist!

Groeispurt elektrische voertuigen eind 2016

0 3 jaar ago

Oliecrisis - Duurzame MobiliteitOliecrisis in animatie filmpje

Wat gebeurt er als er steeds meer elektrische auto’s komen? De makers van het filmpje “The Peak Oil Myth and the Rise of the Electric Car” (Bloomberg Business) beweren dat minder vraag naar fossiele brandstoffen (zoals benzine, gas en diesel) vanwege meer elektrische voertuigen tot een oliecrisis kunnen leiden. En dat is niet zo slecht als je zou denken. Want hoewel men denkt dat er veel meer olie nog te winnen is, gaat dat vanzelfsprekend wel ten koste van bijvoorbeeld het milieu. De link naar het boeiende filmpje (ENG) vind je hier.

Hoe gaat het dan met het aantal elektrische auto’s? Adri Ros meldde op Facebook dat het aantal geregistreerde elektrische voertuigen in afgelopen maand (december 2016) flink is toegenomen. “Afgelopen maand was 30% van de verkochte auto’s een E-car. Totaal rijden er 112.008 full-electric personenauto’s in NL rond. Dus deze opmars zet goed door. ” Adri Ros verwees ook naar de website van Maarten Steinbuch die voor december 2016 de laatste cijfers over elektrisch rijden in Nederland verzameld en geanalyseerd had. Als je zelf interesse hebt in deze gegevens, kun je deze link volgen.

Ik zelf ben wel nieuwsgierig naar het aantal elektrische auto’s in Diepenveen (en in Deventer). Als iemand aan die informatie kan komen, heel graag. Stuur maar naar info@duurzaammobiliteit.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.