This search form (with id 1) does not exist!

Elektrisch rijden naar de wintersport kan

0 2 jaar ago

Ik kwam een (reclame)bericht tegen van Eneco waarin ze een test hebben gedaan om met een elektrische auto naar een wintersportbestemming te rijden in één dag. Dat lukte natuurlijk prima. Interessant met leuk filmpje!

Volgens de website

“Je kunt met een moderne elektrische auto nu al onbezorgd op wintersport. Dat laten we zien met deze korte film. Als extraatje bieden we routekaarten die jou op weg helpen naar je sneeuwbestemming. Met de beste routes langs snellaadpunten naar populaire skigebieden in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië.”

“In deze film rijdt verslaggever Rutger Middendorp met een elektrische auto van Utrecht naar wintersportgebied Interlaken in Zwitserland, een route van zo’n 1000 kilometer. Inclusief vijf stops bij snellaadpunten duurde de reis 12 uur. Voor het laden werd de Eneco laadpas gebruikt, behalve bij de Tesla Superchargers. Door deze route elektrisch te rijden bespaar je circa 90 kilo CO2 uitstoot.”

“Langere (vakantie)ritten in elektrische auto’s zijn nu mogelijk door twee ontwikkelingen: er komen steeds meer elektrische automodellen op de markt met een bereik van honderden kilometers en het netwerk van snelle oplaadpunten groeit in heel Europa in hoog tempo.”

“Wat eerst alleen kon met exclusieve auto’s lukt vanaf nu ook met middenklassers. De nieuwe Volkswagen e-Golf, de Hyundai IONIQ Electric en de nieuwste BMW i3 hebben een range van maximaal 300 kilometer. Het bereik van de nieuwe Renault Zoë is 400 kilometer en met de nieuwe Opel Ampera-E kun je 500 kilometer ver komen op één batterij. De nieuwe Tesla Model S, heeft zelfs een range van maximaal 600 kilometer.”

“Als je om de 200 kilometer een laadstop maakt, haal je met alle bovengenoemde auto’s zonder stress de sneeuw. De reis duurt dankzij stops bij snellaadpunten niet uitzonderlijk veel langer dan als je met een benzine- of dieselauto ten minste om de twee uur rijden pauzeert.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.