This search form (with id 1) does not exist!

Elektrisch vliegen binnen 10 jaar

0 2 jaar ago
EasyJet Airplane

De luchtvaartmaatschappij EasyJet gaat samenwerken met Amerikaanse startup Wright Electric voor het ontwikkelen van elektrische vliegtuigen. Binnen 10 jaar verwacht EasyJet dat vluchten minder dan 2 uur volledig elektrisch kunnen vliegen.

Elektrisch vliegtuig

In maart dit jaar liet Wright Electric al weten dat het op dat moment druk bezig was met het bouwen van een elektrisch vliegtuig voor ruim 150 passagiers. Dit vliegtuig is bedoeld voor korte afstandsvluchten, zoals van Amsterdam naar London of London naar Parijs. De Amerikaanse startup hoopt het vliegtuig te voorzien van een actieradius van 500 kilometer. Dit zal betekenen dat EasyJet een vijfde deel van haar passagiers in de toekomst elektrisch kan vervoeren.

“Voor de eerste keer in mijn carrière zie ik een toekomst zonder vliegtuigbrandstof voor me. Het is nu een kwestie van ‘wanneer het mogelijk is’, in plaats van “of het mogelijk is’.” Aldus Carolyn McCall, de CEO van EasyJet.

EasyJet

Eerder reduceerde EasyJet haar CO2-uitstoot per passagier al met 31 procent. Over 10 jaar hopen ze met het elektrische vliegtuig een nieuwe slag te maken.

Wright Electric

Volgens Wright Electric zal het elektrische vliegtuig tot 50 procent stiller en 10 procent goedkoper zijn ten opzichte van het traditionele vliegtuig van dezelfde grootte. Het bedrijf hoopt over 20 jaar dat alle korte afstandsvluchten volledig elektrisch zijn.

 

Bron: duurzaambedrijvsleven.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.