This search form (with id 1) does not exist!

Delen en lenen met Peerby

0 2 jaar ago

Spullen kopen die je maar enkele keren gebruikt? Begin met spullen lenen via Peerby! Peerby is een website en app waarmee je eenvoudig spullen kan lenen van mensen in de buurt op een veilige en snelle manier. Dit duurzame deelplatform zet zich in voor een beter milieu, is goed voor je portemonnee en bevordert de sociale contacten in de buurt.

Hoe werkt Peerby?

Peerby is simpel en geheel kosteloos te gebruiken. Allereerst maak je een account aan of log je in via Facebook op www.peerby.com. Vervolgens geef je aan wat je nodig hebt en zoekt Peerby op basis van je locatie de dichtstbijzijnde mogelijkheden. Er verschijnt een overzicht van resultaten waarbij het product, de huurder en de afstand ten opzichte van je locatie wordt weergeven. Wanneer je een huurder hebt gekozen wordt je met hem of haar verbonden door middel van een chat. Op deze manier kun je een locatie en tijd afspreken om het voorwerp op te halen.

Duurzaam

Door met zijn allen producten te delen en niet alles zelf te kopen bespaar je niet alleen geld maar draag je ook bij aan het milieu. Maar liefst 1/8e van de CO2-uitstoot op aarde ontstaat namelijk door de productie en consumptie van goederen. In 2013 won Peerby de internationale duurzame en sociale ondernemersverkiezing.

Peerby Go (verzekering)

Naast de gratis te gebruiken versie van Peerby is er ook een commerciƫle versie: Peerby Go. Met Peerby Go kunnen verhuurders een zakcentje verdienen door het verhuren van spullen. Daarnaast hebben zowel huurders als verhuurders het grote voordeel dat zij kunnen kiezen voor de Peerby Garantie. Mocht er dus onverwachts iets gebeuren met het voorwerp dan is dit gedekt. Voor de huurder zit er nog een groot voordeel aan Peerby Go. Het gehuurde voorwerp kan namelijk bezorgd worden en je heb zekerheid dat het voorwerp beschikbaar is wanneer jij het nodig hebt.

Peerby en Peerby Go zijn dus te vergelijken als het meeliften met iemand en het huren van een auto. Afhankelijk van de situatie kies je waar jij je goed bij voelt.

Om af te sluiten en video over het gebruik van Peerby.

Peerby – hoe werkt het? from Peerby on Vimeo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.